_How is a row house for a rural postmodern context?  

_What makes it recognizable

The program provided was asking for a quite standard family house, but gave the opportunity to build an outer, separated shelter. 

Why not joining them?
The traditional house for an agricultor included the space for tools, animals, food... the so called barn. The house of today has to accomplish the needs of today: a place to rest, a sauna, car parking, extra storage for hobbies, office... Our proposal tries to conform a solution that serves for both periods, a Postbarn

The house is organized with a simple and flexible scheme: a core with the wet uses, stairs, etc. bathed with a rooftop light. The living areas occupy the external spaces of the building. 

The building configuration allows a north and south orientated barn, giving the possibility to fit into the given urban structure. The constructed surface occupies the 20% of the total area of the site. 

The new built streets serve for car parking access and also as a social meeting point for the neighbourhood.

The structure is solved with a timber framed system, reaching a top height of 8,50 meters in its pitched roof. The barn is done with a simple steel structure. The frontal facades are solved with a simple window configuration.  

The system will allow a longer use of the design both for clients and the manufacturer brand. Based on the principles of supporting and infilling, influenced by the “Growing House” (1969) from Jaap Bakema, we try to suggest an “open ended” prefabricated housing. 
Authors: Raumspielkunst Architectural Design & Concepts, Fabrice Henninger, Florian Lachenmann, Freie Architekten
Keyword: Postbarn
Status: Special mention